Bestille kredittkort

Kredittkort er både praktisk og enkelt å bruke. Her får du en innføring i krav til kredittkort og en enkel guide til hvordan du kan bestille kredittkort.

Hva er et kredittkort?

Betaler du med et debetkort, vil du bruke pengene du har på konto. Når du bruker et kredittkort, bruker du penger du ikke har. Du låner altså pengene fra banken.

Så lenge du betaler tilbake pengene du har brukt før forfallsdatoen, vil det ikke påløpe renter. Den rentefrie perioden på kredittkort er ofte på 45-50 dager.

De fleste kredittkort har inkluderte forsikringer og fordelsprogrammer, som gir deg rabatter og bonuser i ulike butikker.

Krav til deg som skal bestille kredittkort

Bankenes krav kan variere, men disse er felles for de fleste:

 • Du må være myndig. Visse kredittkort tilbys kun til personer som er over 23/25 år.
 • Du må ha en stabil inntekt. Noen kredittkort kan stille et krav til hvor mye du minst må ha i inntekt årlig.
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker.
 • Du må ha norsk statsborgerskap. Hos noen banker er det nok at du har bodd fast i Norge i flere år.

Bestille kredittkort

Du må søke om å få et kredittkort. Når du har søkt, vil det bli foretatt en helhetlig vurdering av din økonomi før du får svar. Normalt sett tar det noen dager til en ukes tid før du får kredittkortet.

Vi råder deg til å undersøke vilkårene hos flere banker før du bestemmer deg for hvilket kredittkort du skal gå for.

Når du skal bestille kredittkort, må du sørge for å ha alle personlige opplysninger tilgjengelig, og at du har aktivert BankID.

Dette må du ha klart når du skal bestille kredittkort

Ved bestilling av kredittkort må du oppgi personlig informasjon. Du må fylle inn fødselsnummer, telefonnummer, e-postadresse og bostedsadresse. For at prosessen skal gå raskest mulig, er det viktig at du fyller inn korrekt informasjon.

Du må logge inn med BankID for å verifisere deg. Sørg derfor for at du har lastet ned BankID-appen og at den fungerer. Her kan du lese mer om fremgangsmåte for å aktivere den.

Tips: Se også vår artikkel om hva et kredittkort er her: kredittkortinfo.no/hva-er-kredittkort

Slik bestiller du kredittkort

Fremgangsmåten for å bestille kredittkort vil variere fra bank til bank. Her er en generell guide for bestilling:

 • Gå til bankens nettsider og velg «Bestill kredittkort».
 • Logg inn med BankID.
 • Du fyller ut søknaden, og legger inn ønsket kredittramme.
 • Banken vurderer søknaden din og foretar en kredittvurdering. Banken er pliktig til å utføre en kredittvurdering før de kan innvilge søknaden din. Her vil de undersøke risikoen ved å låne deg penger.
 • Ut fra kredittvurderingen vil kredittrammen fastsettes. Du vil få et tilbud du kan velge å godkjenne eller avslå. Søknaden er ikke bindende.
 • Kredittkortet vil være hos deg i løpet av 3-10 virkedager, avhengig av bank og postgang.

Oppsummering

 1. Å søke om kredittkort er ikke vanskelig. Det første du må gjøre, er å gå til bankens nettsider og logge inn med Bank-ID. Sørg for at du har aktivert BankID-appen, og at du har alle personlige opplysninger tilgjengelig.
 2. Når du bestiller et kredittkort, vil kredittrammen settes ut fra kredittvurderingen av deg. Banken må, ifølge lovgivningen, foreta en slik vurdering av økonomien for å låne deg penger. For å få kredittkort må du være myndig, bo i Norge, ha stabil inntekt, og du kan ikke ha betalingsanmerkninger.
 3. Det er ikke bindende å søke om kredittkort. Har du godkjent tilbudet fra banken, vil kredittkortet være hos deg etter 3-10 virkedager. Hvor lang tid det tar, avhenger av både banken, postgang og at du har lagt inn korrekte opplysninger.
Meny