Kan jeg overføre penger fra kredittkort til bankkonto

Trenger du penger raskt, er det mulig å overføre penger fra kredittkortet til bankkonto. Vi forklarer deg hvordan du gjør det, og hva du bør være oppmerksom på.

Slik overfører du penger fra kredittkort til bankkonto

Selve overføringen kan ta noen dager og gjerne litt mer tid enn en vanlig banktransaksjon.

Selve overføringen av penger fra kredittkort til bankkonto er ingen komplisert prosess. Fremgangsmåten kan variere noe fra bank til bank, men vi har laget en generell og enkel guide til deg, slik at du lett kan finne frem i din nettbank.

  1. Du logger inn i nettbanken eller mobilbanken som vanlig med BankID-appen eller med kodebrikke. Med BankID verifiserer du at du er deg. BankID er trygt og enkelt å bruke.
  2. I menyen finner du «overfør» eller «betaling», og overfører pengene fra kredittkortet til bankkonto på akkurat samme måte som du ville gjort med en vanlig overføring mellom to kontoer.
  3. Legg inn beløpet og kontoen som pengene skal overføres til, samt eventuelt overføringsdato.
  4. Godkjenn transaksjonen med BankID, og du er straks i mål.

NB: Hos noen nettbanker må du gå inn på “kredittkort” i menyen, og så velge “overfør” eller “betaling”.

Dette bør du være oppmerksom på når du overfører penger fra kredittkortet

Selv om det er enkelt å overføre penger fra kredittkortet, er det noen faktorer du bør være oppmerksom på før du velger å gjøre det.

#1. Det kan ta noen dager før du har pengene på bankkonto

En transaksjon mellom kredittkort og bankkonto kan ta litt lengre tid enn en vanlig transaksjon mellom to kontoer, men du vil ha pengene på kontoen etter maksimalt et par dager.

Bruker du samme bank til både kort og konto, vil prosessen gå raskere, og du vil mest sannsynlig ha pengene på konto etter noen sekunder.

#2. Den rentefrie betalingsperioden slettes

De aller fleste kredittkort har en periode uten renter, det som kalles en rentefri betalingsutsettelse, på 45-50 dager. Varigheten varierer fra kort til kort. Når du bruker kredittkortet til kjøp, kan du trygt vente til forfallsdatoen med å betale det du skylder, uten at det påløper renter.

Når du overfører penger fra kredittkort til bankkonto, vil ikke den rentefrie betalingsperioden være operativ lenger, og rentene vil begynne å løpe fra transaksjonsdagen.

Det er flere årsaker til at du bør tenke deg om før du overfører penger fra kredittkort til bankkonto. Blant annet vil renter påløpe fra første stund, og det kan derfor bli dyrt.

#3. Det vil bli dyrere

Den effektive renten på kredittkort er ofte høy. Normalt sett vil du ikke merke dette om du betaler kravet innen forfall. Når du overfører penger til bankkontoen, vil beløpet få renter fra første stund.

Går det noen dager før du kan betale tilbake pengene til kredittkortet, vil du måtte betale et større beløp enn det du overførte. Er det snakk om et stort beløp, kan det bli krevende å betjene kravet.

Gebyrer vil også legges til beløpet når du overfører fra kredittkortet til bankkonto. Dette kalles uttaksgebyr. Et slikt gebyr ligger ofte mellom 40-50 kroner pluss en prosentandel av beløpet.

Noen kort har helt gebyrfrie uttak og overføringer. Undersøk hva som gjelder for din avtale i vilkårene til kredittkortavtalen din.

For å slippe å betale unødig mye i renter og gebyrer, bør du derfor tenke deg godt om og undersøke avtalen din før du overfører penger fra kredittkortet.

Tips: Les også denne artikkelen om kontantuttak: kredittkortinfo.no/unngå-kontantuttak

#4. Noen kredittkort har en øvre grense for overføring

Når du overfører penger fra kredittkort til bankkonto, vil du ikke få eventuelle bonuser eller cashback på beløpet du overfører.

Noen kredittkort har en sperre for hvor mye penger det går an å overføre. Hvis det gjelder ditt kredittkort, står dette beskrevet i vilkårene til kredittkortet. Hvis du ikke lykkes med å overføre ønsket beløp, kan denne sperren være årsaken til det.

#5. Du får ikke bonus eller cashback

Med kredittkort følger ofte bonuser, rabatter og cashback ved bruk. Overfører du penger fra kredittkort til bankkonto, vil du ikke få slike fordeler på dette beløpet.

Da lønner det seg heller å betale med kredittkortet i butikkene du skal handle hos, slik at du får brukt fordelene som medfølger kortet.

Oppsummering

  1. Det er enkelt å overføre penger fra kredittkort til bankkonto. Du må logge inn i nettbanken med BankID og overføre på vanlig måte, slik som du ville gjort mellom to kontoer. Har du to ulike banker, kan det ta noen dager før du har beløpet på konto. Med samme bank vil det gå raskere.
  2. Du bør undersøke vilkårene for ditt kort før du overfører. Det kan legges til gebyrer, som uttaksgebyr, som gjerne ligger på 40-50 kroner pluss en liten prosentandel av beløpet. På grunn av gebyrene og rentene som legges til fra første stund, kan et lite beløp raskt vokse seg mye større når du overfører fra kredittkortet.
  3. Du får ikke bonus eller cashback når du overfører penger fra kredittkort til bankkonto. Har du mulighet til det, bør du derfor bruke kredittkortet til kjøp i stedet for å overføre, slik at du får dratt nytte av fordelene.
Meny